Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 2g14kcal0g0g1.5g0g
Hunaja 3.6g12kcal0g2.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.9g4.1kcal0.4g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.4g12kcal0.3g2.4g0g0.1g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Hasselpähkinä 0.8g5.5kcal0.1g0g0.5g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 7.8g2.8kcal0g0.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana42g101kcal1.6g12g4.6g0.8g
Valittu annoskoko21g50kcal0.8g6g2.3g0.4g
Annoskoko puolitettuna10g25kcal0.4g3g1.2g0.2g
Arvot/100g100g242kcal3.8g28.8g11.1g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623