Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt6.5g3kcal0.2g0.3g0.1g0g
Hiiva 0.7g0.5kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.5g1.6kcal0g0.4g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 0.8g2.7kcal0.2g0.1g0.2g0.3g
Ruisjauho (Rainbow)5.2g17kcal0.5g3.3g0.1g0.7g
Vehnäjauho puolikarkea 5.1g17kcal0.5g3.6g0.1g0.2g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl1.3g12kcal0g0g1.3g0g
Puolukka 0.8g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana42g108kcal3g15.6g3.6g2.4g
Valittu annoskoko21g54kcal1.5g7.8g1.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna11g27kcal0.8g3.9g0.9g0.6g
Arvot/100g100g256kcal7.1g37.1g8.6g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600