Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 34g137kcal0g33.8g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 6g20kcal0g4.9g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g40g291kcal0.4g0.4g31.8g0g
Leivinjauhe 1g1.7kcal0.1g0.4g0g0g
Mustikka metsä- 119g53kcal0.6g7.6g0.7g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana400g1004kcal2.2g94.2g65g8g
Valittu annoskoko200g502kcal1.1g47.1g32.5g4g
Annoskoko puolitettuna100g251kcal0.6g23.6g16.3g2g
Arvot/100g100g251kcal0.6g23.6g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593