Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 6.8g60kcal0g0g6.8g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.4g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 1.2g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 13g74kcal2.9g1.6g6.2g0.8g
Kauralese 7.5g27kcal1.4g3.4g0.6g1.3g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Soijarouhe, vaalea 4.4g17kcal1.7g2g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 49g168kcal5g34.2g0.6g1.7g
Grahamjauho 41g136kcal4.4g25.1g0.9g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana400g964kcal31g133g30.4g16.6g
Valittu annoskoko200g482kcal15.5g66.5g15.2g8.3g
Annoskoko puolitettuna100g241kcal7.8g33.3g7.6g4.2g
Arvot/100g100g241kcal7.8g33.3g7.6g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112785