Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 39g56kcal4.9g0.1g4g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki66g42kcal7.2g2.8g0.3g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Parmesan formaggio da pasta7.1g32kcal2.8g0g2.3g0g
Leivinjauhe 1.1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Manteli 55g340kcal13.3g3.6g29.8g4g
Rypsiöljy 5.5g49kcal0g0g5.5g0g
Ruokasuola jodioitu 0.5g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 9g30kcal2.7g0.6g1.8g2.8g
Seesaminsiemen, kuorineen 7.4g50kcal2g0.5g4.3g0.9g
KauraKuitunen (Hirvelä)7.6g9kcal0.5g1.2g0.3g5.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana400g1220kcal67g18.6g96.6g26g
Valittu annoskoko200g610kcal33.5g9.3g48.3g13g
Annoskoko puolitettuna100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385