Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)21g5.7kcal0.3g1g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 31g21kcal0.1g0.2g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g25g86kcal1.7g19.5g0.1g0.3g
Oliiviöljy 1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Voi 1.8g13kcal0g0g1.4g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g3.5g2.1kcal0.1g0.2g0.2g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g23g6.8kcal0.2g0.9g0.1g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g43g51kcal9.4g0.4g1.5g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana400g402kcal23.6g44.4g10.2g1.8g
Valittu annoskoko200g201kcal11.8g22.2g5.1g0.9g
Annoskoko puolitettuna100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290876