Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 52g13kcal0.9g1.1g0.2g1.2g
Parsakaali brokkoli 52g18kcal2.4g1g0.2g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g27g7.6kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Paprika punainen 25g7.3kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Ruokakerma Valio 4% K&P26g16kcal0.3g1.2g1g0.2g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g10g16kcal1.7g0.2g0.9g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g7.8g23kcal2.6g0.1g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana401g200kcal16.6g12.6g7.6g7.8g
Valittu annoskoko201g100kcal8.3g6.3g3.8g3.9g
Annoskoko puolitettuna100g50kcal4.2g3.2g1.9g2g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.1g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900