Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 338g1373kcal0g338g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 60g200kcal0g48.7g0g0.8g
Voi, 1 tl, 5 g398g2906kcal4g4g318.4g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Mustikka metsä- 1194g526kcal6g76.4g7.2g39.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4000g10043kcal21g941.8g651.2g80.4g
Valittu annoskoko2000g5022kcal10.5g470.9g325.6g40.2g
Annoskoko puolitettuna1000g2511kcal5.3g235.5g162.8g20.1g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593