Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)22g62kcal2.1g4g4.2g0.1g
Sokeri 4.4g18kcal0g4.4g0g0g
Pekoni (Dulano)275g704kcal49.5g8.8g52.2g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha879g1460kcal167.1g0g87.9g0g
Soijakastike 40g24kcal2g3.8g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)11g22kcal0g5.3g0g0g
Mustapippuri 11g31kcal1.2g4.2g0.4g2.9g
Siirappi, tumma66g211kcal0.1g48.8g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.8g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)220g59kcal2.9g10.6g0.4g3.7g
Porkkana 495g162kcal3.1g27.5g1g12.6g
Peruna, keskikokoinen 60g385g231kcal5.8g50g0.4g3.5g
Vesi, vesijohtovesi 5496g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali2088g441kcal25.1g71g4.2g43.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g6864kcal519.2g479.6g301.6g133.8g
Valittu annoskoko10000g3432kcal259.6g239.8g150.8g66.9g
Annoskoko puolitettuna5000g1716kcal129.8g119.9g75.4g33.5g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101918