Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2275g7806kcal231.8g1592.5g27.3g79.6g
Leivinjauhe 99g174kcal5.1g37.4g0g0.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g79g317kcal0g78.3g0g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g1978g2374kcal63.3g89g197.8g0g
Kananmuna kuoreton 1088g1552kcal136g3.3g111.5g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g2473g1607kcal272g103.9g7.4g0g
Sokeri 989g4015kcal0g988.1g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 989g451kcal29.7g47.5g14.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g36590kcal1475.8g5880g717.6g160.2g
Valittu annoskoko10000g18295kcal737.9g2940g358.8g80.1g
Annoskoko puolitettuna5000g9148kcal369g1470g179.4g40.1g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908