Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio3429g2229kcal342.9g144g10.3g0g
Voi 1372g9951kcal16.3g5.5g1115.2g0g
Sokeri 1166g4733kcal0g1164.8g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1372g4664kcal27.4g41.2g480.1g0g
Mantelirouhe, 1 rkl823g4756kcal173.7g43.6g415.6g95.5g
Kananmuna kuoreton 755g1076kcal94.3g2.3g77.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g55g220kcal0g54.3g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g1029g1235kcal5.1g308.6g5.1g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g57726kcal1319.4g3528.6g4207.2g201.2g
Valittu annoskoko10000g28863kcal659.7g1764.3g2103.6g100.6g
Annoskoko puolitettuna5000g14432kcal329.9g882.2g1051.8g50.3g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965