Helppo jauhelihamureke

400-500 g jauhelihaa
1 pussi Ranskalaista sipulikeittoa
1 kpl kananmuna
1½ dl kermaa/vettä/maitoa
3 rkl korppujauhoja
(valkopippuria tai muita mausteita maun mukaan)

Pinnalle: ketsupin ja sinapin sekoitusta

Täytteeksi: kaikki mitä mieleen juolahtaa käy, esim.

keitetyt kananmunat ja pekoni, sienet, sekavihannekset, tölkki ananas/persikka, aurajuusto ym.

Sekoita sipulikeitto, korppujauho, mausteet, muna ja neste keskenään.

Anna imeytyä hetken (jos käytät vettä, taikinasta tulee suolaisemman makuista, kuin kermalla tai maidolla).

Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Laita puolet taikinasta vuuan pohjalle ja lisää täyteaineet keskelle.

Peitä täytteet lopulla taikinalla ja muotoile esim.

ranskanleivän malliseksi.

Sivele pinta ketsupin ja sinapin sekoituksella (esim.

Felix ja Turunsinappi) kauttaaltaan.

Paista uunissa 175 asteessa n. 1-1½ h.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha6098g10122kcal1158.5g0g609.8g0g
Sipulikeitto, Knorr, 56g jauhetta457g1235kcal34.3g224.1g22.9g22.9g
Kananmuna kuoreton 838g1196kcal104.8g2.5g85.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 1524g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen762g252kcal25.2g37.3g0g0g
Korppujauho 320g1172kcal33.6g239.8g3.3g17g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g27953kcal2712.8g1007.4g1443.8g79.8g
Valittu annoskoko10000g13977kcal1356.4g503.7g721.9g39.9g
Annoskoko puolitettuna5000g6988kcal678.2g251.9g361g20g
Arvot/100g100g140kcal13.6g5g7.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117519