Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1824g6259kcal185.9g1276.9g21.9g63.8g
Sokeri 1392g5648kcal0g1390.1g0g0g
Leivinjauhe 35g62kcal1.8g13.3g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g37g150kcal0g37g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 877g4671kcal2.9g3.1g526.2g0g
Kananmuna kuoreton 643g917kcal80.4g1.9g65.9g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)702g225kcal21g33g0g0g
Raparperi 982g331kcal6.8g54g1g13.8g
Mansikka 1637g762kcal8.2g137.5g3.3g31.1g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 1754g1040kcal172.1g52.6g7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton117g25kcal0.4g1.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g40177kcal959g6002.6g1250.6g218g
Valittu annoskoko10000g20088kcal479.5g3001.3g625.3g109g
Annoskoko puolitettuna5000g10044kcal239.8g1500.7g312.7g54.5g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300