Puolukka-maustekakku

4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
2 dl puolukkasurvosta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl voisulaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Kaada joukkoon puolukkasurvos, munat, kerma ja voisula.

3. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, vian sen verran, että aineet tasoittuvat.

4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.

Lähde: www. hs.fi/ruoka

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Thya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho (Sunnuntai), annos 65g2386g8350kcal286.3g1693.8g50.1g71.6g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g2451g9559kcal4.9g2377.5g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g33g119kcal1.1g26g1.1g0g
Neilikka, annos 4g65g238kcal2.3g52g2.3g0g
Puolukkasurvos sokeroimaton 1634g634kcal7.2g111.1g8.2g42.5g
Kananmuna kuorineen punnittu980g1235kcal107.8g2.9g88.2g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1634g5394kcal32.7g49g571.9g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g817g5882kcal8.2g8.2g653.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g62823kcal901g8641g2750.8g228.2g
Valittu annoskoko10000g31411kcal450.5g4320.5g1375.4g114.1g
Annoskoko puolitettuna5000g15706kcal225.3g2160.3g687.7g57.1g
Arvot/100g100g314kcal4.5g43.2g13.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128666