Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 3738g1536kcal37.4g153.3g29.9g138.3g
Valkoviini kuiva 2336g1601kcal7.2g14g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl935g1178kcal0g186.9g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1402g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 1402g5690kcal0g1400.5g0g0g
Liivate 187g652kcal160.1g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g21315kcal409.4g3509.4g60.2g276.6g
Valittu annoskoko10000g10657kcal204.7g1754.7g30.1g138.3g
Annoskoko puolitettuna5000g5329kcal102.4g877.4g15.1g69.2g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370