Sitruunamarenkitorttu( Kevytkeittiön)vesi

1. Nypi pohjaan rasva jauhoihin kunnes seos on murumaista, lisää sokeri (suolalla voi maustaa) ja lopuksi vesi.

Säilytä muovipussissa jääkaapissa.

2. Painele taikina voideltuun torttuvuoan pohjalle ja paista 220 asteessa 10-15 min.
3. Täyte: Sekoita vesi, amissijauho, sokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste pienessä kattilassa.

Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes sakenee ja kypsennä vielä pari minuuttia.

4. Ota kattila liedeltä ja vatkaa keltuaiset yksitellen kiisseliin, lisää myös rasva.

Marenki: Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehutippa pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähitellen sokeri ja vatkaa kiiltäväksi vaahdoksi.

Levitä kiisseli pohjalle ja sen päälle marenki, paista 180 asteessa 10 min, kunnes marenki saa hiukan väriä

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mexi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)654g2484kcal3.3g42.5g261.4g0g
Sokeri 98g398kcal0g97.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1328g4555kcal135.3g929.3g15.9g46.5g
Vesi184g0kcal0g0g0g0g
Maizena maissitärkkelys817g2860kcal6.5g710.8g0g0g
Sokeri 694g2819kcal0g693.7g0g0g
Vesi1021g0kcal0g0g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore16g4.1kcal0g1.5g0g0g
Munankeltuainen (Kela 1989), annos 100g2451g8382kcal394.6g0g747.5g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)245g931kcal1.2g15.9g98g0g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g2451g907kcal220.6g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton41g8.6kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g46697kcal1523.2g4984.6g2245.6g93g
Valittu annoskoko10000g23349kcal761.6g2492.3g1122.8g46.5g
Annoskoko puolitettuna5000g11674kcal380.8g1246.2g561.4g23.3g
Arvot/100g100g234kcal7.6g24.9g11.2g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153922