Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 2910g4151kcal363.8g8.7g298.3g0g
Sokeri 2778g11275kcal0g2775g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 1984g10567kcal6.5g6.9g1190.5g0g
Leivinjauhe 132g232kcal6.9g50g0g0.7g
Vanilliinisokeri, teelusikka132g528kcal0g131g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1984g655kcal65.5g97.2g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 79g294kcal14.7g8.7g17.2g24.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g55404kcal914.8g6155g3012g49.6g
Valittu annoskoko10000g27702kcal457.4g3077.5g1506g24.8g
Annoskoko puolitettuna5000g13851kcal228.7g1538.8g753g12.4g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472