Peruna-bataattisuikaleet uunissa

Mausteet: valkopippuri, paprikajauhe, curry, chilijauhe, suola (tai herbamare).

Pese perunat ja bataatti juuresharjalla huolellisesti ja kuivaa, älä kuori.

Leikkaa juurekset n. sentin viipaleiksi ja ne sitten pitkittäin n. sentin suikaleiksi, jotta ne muistuttavat ranskalaisia perunoita.

Painele suikaleita talouspaperilla poistaaksesi ylimääräisen nesteen.

Laita suikaleet kulhoon, lisää öljy, mausteet ja suola ja sekoita lusikalla, jotta kaikki suikaleet peittyvät mausteisiin.

Paista 225 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes kypsiä.

Tarjoile heti.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, punnittu kuorineen 3593g2325kcal57.5g473.5g6.1g30.5g
Bataatti, uunissa 5988g5268kcal102.4g1095.2g3g195.2g
Rypsiöljy 419g3707kcal0g0g419.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g22601kcal319.8g3137.4g856.6g451.4g
Valittu annoskoko10000g11300kcal159.9g1568.7g428.3g225.7g
Annoskoko puolitettuna5000g5650kcal80g784.4g214.2g112.9g
Arvot/100g100g113kcal1.6g15.7g4.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164431