Karppimikrosämpylä10g Pellavansiemrouhe, 20g soyajauho, 5g voi, muna, 10g vesi, leivinjauhetta

Sulata voi astiassa (mikrossa) tai käytä öljyä.

Helpottaa sämpylän irtoamista, mutta itse teen pakasterasiaan (4dl) josta irtoaa kyllä hyvin ilman sitäkin.

Lisää pellavansiemenrouhe, soijajauho ja leivinjauhetta 1/4-½tl, suolaa maun mukaan ja sekoita muna joukkoon ja lisää vettä tilkka (n. rkl) niin että taikinasta tulee sen verran tasaisempaa että leviää jotenkuten myös reunoille laita mikroon 1½-2 minuutiksi mikron tehosta riippuen.

Soijajauhon määrää voi myös lisätä, käyttää sen sijaan/lisäksi mantelijauhoa, pähkinäjauhoa jne.
Sekaan voi laittaa myös juustoraastetta maun parantamiseksi jolloin tarvitsee ehkä pidemmän ajan mikrossa.

Sämpylä on valmis kun sämpylän pinta on kuiva.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Aurinko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 5676g8097kcal709.6g17g581.8g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 946g3057kcal274.4g66.2g189.2g289.5g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit1892g7569kcal756.9g302.7g378.4g283.8g
Voi, 1 tl, 5 g473g3453kcal4.7g4.7g378.4g0g
Leivinjauhe 47g83kcal2.5g17.9g0g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 946g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g44519kcal3496.2g817g3055.6g1147g
Valittu annoskoko10000g22259kcal1748.1g408.5g1527.8g573.5g
Annoskoko puolitettuna5000g11130kcal874.1g204.3g763.9g286.8g
Arvot/100g100g223kcal17.5g4.1g15.3g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=177700