Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g2970g4931kcal608.9g20.8g148.5g56.4g
Keräkaali 250g2970g713kcal35.6g121.8g5.9g62.4g
Porkkana 990g324kcal6.1g55g2g25.2g
Siirappi, tumma69g222kcal0.1g51.3g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 20g58kcal2.2g3g4.2g0.1g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 10g6.9kcal0.1g1.1g0.1g0.4g
Vesi2970g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g12508kcal1306g506g321.4g289g
Valittu annoskoko10000g6254kcal653g253g160.7g144.5g
Annoskoko puolitettuna5000g3127kcal326.5g126.5g80.4g72.3g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207186