Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1504g406kcal19.5g72.2g3g25.6g
Valkosipuli 752g814kcal59.4g122.6g4.5g15.8g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g203g1795kcal0g0g203g0g
Vehnäjauho puolikarkea 301g1032kcal30.6g210.5g3.6g10.5g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g752g2105kcal142.9g0.2g165.4g0g
Timjami 23g64kcal2.1g6.1g1.7g8.3g
Persilja 451g123kcal6.2g5g0.9g36.1g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g6015g7218kcal150.4g360.9g541.4g90.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g27114kcal822.2g1555g1847g373g
Valittu annoskoko10000g13557kcal411.1g777.5g923.5g186.5g
Annoskoko puolitettuna5000g6779kcal205.6g388.8g461.8g93.3g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122