Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen657g169kcal5.9g30.2g2.6g13.1g
Sipuli 220g67kcal2.8g10.6g0.4g3.7g
Valkosipuli 55g60kcal4.4g9g0.3g1.2g
Tomaatti 2663g606kcal14.9g91.9g8g37.3g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha3444g4132kcal551g0g129.1g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g115g69kcal2.9g9.8g12.3g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 2755g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 92g315kcal9.4g64.3g1.1g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g10835kcal1182.6g431.6g307.6g118.8g
Valittu annoskoko10000g5418kcal591.3g215.8g153.8g59.4g
Annoskoko puolitettuna5000g2709kcal295.7g107.9g76.9g29.7g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.2g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=244821