Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2154g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g59g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 3231g1519kcal58.8g231.3g29.7g40.7g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g4308g14217kcal517g2843.3g103.4g353.3g
Suola, annos 3g32g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 215g1905kcal0g0g215.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g35280kcal1151.6g6149.2g697g788g
Valittu annoskoko10000g17640kcal575.8g3074.6g348.5g394g
Annoskoko puolitettuna5000g8820kcal287.9g1537.3g174.3g197g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274021