Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2971g802kcal38.6g142.6g5.9g50.5g
Valkosipuli, tuore, silputtu50g52kcal4g8.2g0.3g1.1g
Rypsiöljy 50g445kcal0g0g50.4g0g
Sokeri 21g85kcal0g21g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 92g317kcal9.4g64.6g1.1g3.2g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g101g217kcal13.9g21.7g8.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 6714g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g3837kcal131.8g516.2g132.2g109.6g
Valittu annoskoko10000g1918kcal65.9g258.1g66.1g54.8g
Annoskoko puolitettuna5000g959kcal33g129.1g33.1g27.4g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330