Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)1629g6189kcal8.1g105.9g651.5g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1792g5447kcal156.8g992.5g34g249g
Leivinjauhe 81g143kcal4.2g30.8g0g0.4g
Hunaja 1303g4304kcal6.5g1052.8g0g0g
Mustikka metsä- 4886g2151kcal24.4g312.7g29.3g161.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 309g1036kcal0.2g252.5g0.2g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g38540kcal400.4g5494.4g1430g829.8g
Valittu annoskoko10000g19270kcal200.2g2747.2g715g414.9g
Annoskoko puolitettuna5000g9635kcal100.1g1373.6g357.5g207.5g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.2g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527