Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 973g7060kcal11.6g3.9g791.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 949g3256kcal96.7g664.2g11.4g33.2g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)341g1090kcal51.1g160.1g25.9g61.3g
Sokeri 1655g6716kcal0g1652.8g0g0g
Leivinjauhe 97g171kcal5.1g36.8g0g0.5g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g29g91kcal3.2g17.5g2g8.2g
Kananmuna kuoreton 1071g1527kcal133.8g3.2g109.7g0g
Raparperi 4866g1639kcal33.6g267.6g4.9g68.1g
Kaneli, jauhettu, annos 2g20g51kcal0.7g15.5g0.7g10.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g43201kcal671.6g5643.2g1891.6g364g
Valittu annoskoko10000g21600kcal335.8g2821.6g945.8g182g
Annoskoko puolitettuna5000g10800kcal167.9g1410.8g472.9g91g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595