Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 3876g1488kcal38.8g267.4g7.8g96.9g
Vesi2769g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g61g194kcal2.9g11.3g15.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g554g150kcal7.2g26.6g1.1g9.4g
Rypsiöljy rainbow28g249kcal0g0g27.7g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g997g2990kcal209.3g10g209.3g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g1107g642kcal44.3g53.2g27.7g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g277g941kcal55.4g0g80.3g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g332g665kcal28.2g10g56.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g14637kcal772.2g757g851.6g212.6g
Valittu annoskoko10000g7319kcal386.1g378.5g425.8g106.3g
Annoskoko puolitettuna5000g3659kcal193.1g189.3g212.9g53.2g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589