Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g1384g2353kcal276.9g0g96.9g0g
Sipuli (kuorittu)415g112kcal5.4g19.9g0.8g7.1g
Valkosipuli 76g83kcal6g12.4g0.5g1.6g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g52g467kcal0g0g51.9g0g
Vesi5191g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 519g150kcal5.2g23.9g1.6g9.3g
Palsternakka 450g286kcal2.2g53.1g1.8g20.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g519g145kcal3.1g30.9g1g13g
Peruna, vanha, kuorittu 969g738kcal18.2g150.2g1.9g9.7g
Purjosipuli346g66kcal6.2g8.3g0.7g7.3g
Maustepippuri, annos 1g52g1.6kcal0g0g0.5g0g
Suola, annos 3g26g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g8803kcal646.4g597.4g315.2g136.4g
Valittu annoskoko10000g4402kcal323.2g298.7g157.6g68.2g
Annoskoko puolitettuna5000g2201kcal161.6g149.4g78.8g34.1g
Arvot/100g100g44kcal3.2g3g1.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066