Vadelmavinaigrette

1 kpl salottisipuli
1 dl ruokaöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl balsamiviinietikkaa (valkoista)
3 rkl hunajaa
1 1/2 dl vadelmia
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia hetki kattilassa öljytilkassa, rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Kaada kulhoon loput öljystä, balsamico, hunaja, vadelmat ja kuullotetut sipulit.

Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Pullota vadelmavinaigrette kauniiseen purkkiin.

Kastike säilyy kylmässä noin kuukauden.

•Pakasta kesän vadelmat ja valmista kastike joulun tienoilla.

Anna lahjaksi kauniissa lasipullossa käyttövinkkien kera.

•Kauniin punainen vadelmavinaigrette maistuu pariloidun broilerin kanssa.

Sopii mainiosti myös marinointiin.

Tarjoa joulupöydässä esimerkiksi kalkkunan kanssa.

Pullota vadelmavinaigrette pieniin pulloihin, koska pienikin annos tätä herkkua riittää antamaan vadelmanvivahdetta ruokiisi.

Voit valmistaa vinaigreten myös tyrnistä, lakasta tai puolukasta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Tarzaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1191g321kcal15.5g57.1g2.4g20.2g
Oliiviöljy 476g4211kcal0g0g476.2g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g1701g1922kcal11.9g391.2g0.9g0g
Viinietikka 1701g352kcal0g8.5g0g0g
Pakastevadelma (Pirkka), annos 50g2891g983kcal28.9g118.5g28.9g0g
Hunaja 2041g6741kcal10.2g1649g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g29060kcal133g4448.6g1016.8g40.4g
Valittu annoskoko10000g14530kcal66.5g2224.3g508.4g20.2g
Annoskoko puolitettuna5000g7265kcal33.3g1112.2g254.2g10.1g
Arvot/100g100g145kcal0.7g22.2g5.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=319183