Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g2132g3305kcal298.5g53.3g213.2g4.3g
Peruna, vanha, kuorittu 1523g1160kcal28.6g236.1g3g15.2g
Porkkana, tuore1097g307kcal6.6g61.4g2.2g27.4g
Selleri, annos 50g152g21kcal1.5g4.6g0g0g
Lanttu 305g88kcal3g14g0.9g5.5g
Palsternakka 46g29kcal0.2g5.4g0.2g2.1g
Purjosipuli 31g7kcal0.6g0.7g0.1g0.6g
Persilja 61g17kcal0.8g0.7g0.1g4.9g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g85g77kcal2.6g3g6g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 4569g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g10020kcal684.8g758.4g451.4g121.2g
Valittu annoskoko10000g5010kcal342.4g379.2g225.7g60.6g
Annoskoko puolitettuna5000g2505kcal171.2g189.6g112.9g30.3g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=355915