Jänispata

- Jänis kiehautetaan suolavedessä lähes kypsäksi ja poistetaan pintaan kohoavaa rasvaa, verta jne.

- Jänis pilkotaan sopiviksi paloiksi ja ruskistetaan padassa (riistaruokakokki sanoo, että voissa!)

- Porkkkana ja sipuli pilkotaan ja sekaan.

-Vesi ja mausteet ja olut ja jaloviintä perään, sekä liemikuutiot.

Heitä pippuria perään.

- Uunissa 200 - 175 asteessa 2,5 h - 5 h.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Mitukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jänis 2750g3577kcal581.1g0g137.5g0g
Vesi5501g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g330g92kcal2g19.6g0.7g8.3g
Sipuli (kuorittu)275g74kcal3.6g13.2g0.6g4.7g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g154g139kcal4.6g5.4g10.8g1.1g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Voi 39g279kcal0.5g0.2g31.3g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 908g387kcal3.4g37.2g0g0g
Jaloviina 40% (Alko), annos 30g28g63kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g9223kcal1190.4g151.2g361.8g28.2g
Valittu annoskoko10000g4611kcal595.2g75.6g180.9g14.1g
Annoskoko puolitettuna5000g2306kcal297.6g37.8g90.5g7.1g
Arvot/100g100g46kcal6g0.8g1.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=361291