Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)852g230kcal11.1g40.9g1.7g14.5g
Valkosipuli 171g185kcal13.5g27.8g1g3.6g
Oliiviöljy 171g1507kcal0g0g170.5g0g
Lehtikaali 1705g678kcal58.6g69.2g10.2g34.1g
Kaali, valkokaali2841g599kcal34.1g96.6g5.7g59.7g
Sitruunamehu, laimentamaton284g60kcal0.9g4.5g0g0.3g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g1705g102kcal3.4g6.8g6.8g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g1705g2046kcal58g61.4g170.5g0g
Hasselpähkinä 568g3659kcal80.1g19.3g346.6g99.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g18133kcal519.4g653g1426g423.2g
Valittu annoskoko10000g9067kcal259.7g326.5g713g211.6g
Annoskoko puolitettuna5000g4533kcal129.9g163.3g356.5g105.8g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380400