Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g1583g2611kcal316.5g0g150.3g0g
Peruna, vanha, kuorittu 2671g2033kcal50.2g413.9g5.3g26.7g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g1780g356kcal17.8g53.4g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10g89kcal0g0g9.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 3957g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g10179kcal769g934.6g331g53.4g
Valittu annoskoko10000g5090kcal384.5g467.3g165.5g26.7g
Annoskoko puolitettuna5000g2545kcal192.3g233.7g82.8g13.4g
Arvot/100g100g51kcal3.8g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381506