Vihiksen majoneesi

Ota sauvasekoitin ja korkea lasi tms. astia johon sekoitin mahtuu.

On tärkeää, että lasi on kapea.

Mittaa öljy erikseen, loput ainekset voit mitata suoraan lasiin.

Sekoita keltuaiset ja mausteet sekä etikka sekaisin.

Ala lisätä öljyä ohuena nauhan keltuaisseokseen koko ajan sauvalla sekoittaen.

Lisää öljyä varovaisesti, ettei majoneesi juoksetu.

Valmis majoneesi on paksua ja vaalean kellertävää, melkein lohkeavat kastiketta.

Jos majoneesi juoksetu voit koittaa korjata sen mittaamalla uuden keltuaisen ja sinapit joihin lisäät varovaisesti juoksettunutta majoneesi massaa.

Tämä on hyvää jossa maistuu aidot raaka-aineet, öljy, kanamuna ja sinappi.

Liki lisäaineetonta.

Kotitekoinen majoneesi säilyy jääkaapissa peitettynä 3-4 päivää kunhan se ei ole lämmennyt välillä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keltuainen, 20g, annos 20g978g626kcal34.2g2g244.5g0g
Sinappi (teollinen)391g504kcal17.2g55.2g23.5g0g
Viinietikka 734g152kcal0g3.7g0g0g
Sokeri 147g596kcal0g146.6g0g0g
Suola, annos 3g98g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 25g69kcal2.5g10.4g0.5g6.4g
Rypsiöljy 7628g67459kcal0g0g7628.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g138810kcal107.8g435.8g15793.8g12.8g
Valittu annoskoko10000g69405kcal53.9g217.9g7896.9g6.4g
Annoskoko puolitettuna5000g34703kcal27g109g3948.5g3.2g
Arvot/100g100g694kcal0.5g2.2g79g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393804