Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g6195g3717kcal92.9g805.3g6.2g55.8g
Valkosipuli 487g527kcal38.5g79.3g2.9g10.2g
Sipuli (kuorittu)1062g287kcal13.8g51g2.1g18.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g1504g421kcal9g89.5g3g37.6g
Culinesse (Flora), annos 10g398g1832kcal2g2g203.1g0g
Suola, annos 3g80g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 27g74kcal2.9g10.2g0.9g7g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 248g2191kcal0g0g247.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g18098kcal318.2g2074.6g932g257.4g
Valittu annoskoko10000g9049kcal159.1g1037.3g466g128.7g
Annoskoko puolitettuna5000g4525kcal79.6g518.7g233g64.4g
Arvot/100g100g91kcal1.6g10.4g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=399165