Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g1098g6585kcal230.5g72.4g592.7g0g
Sokeri 1098g4455kcal0g1096.5g0g0g
Voisarvi croissant 1098g3983kcal87.6g435.2g204.7g24g
Kananmuna kuoreton 335g478kcal41.9g1g34.4g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 122g347kcal18.9g0.2g30.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1098g3766kcal111.8g768.3g13.2g38.4g
Leivinjauhe 61g107kcal3.2g23g0g0.3g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g31g95kcal3.4g18.3g2.1g8.5g
Raparperi 3659g1232kcal25.2g201.2g3.7g51.2g
Sokeri 396g1609kcal0g395.9g0g0g
Fariinisokeri640g2599kcal0g639.6g0g0g
Vesi183g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton183g38kcal0.5g2.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g50591kcal1046g7309g1762.6g245.2g
Valittu annoskoko10000g25295kcal523g3654.5g881.3g122.6g
Annoskoko puolitettuna5000g12648kcal261.5g1827.3g440.7g61.3g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.5g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759