Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 942g6831kcal11.2g3.8g765.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1959g6855kcal235g1390.6g41.1g58.8g
Sokeri 961g3899kcal0g959.5g0g0g
Leivinjauhe 38g66kcal2g14.2g0g0.2g
Ruokasooda 38g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g38g151kcal0g37.3g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 753g226kcal21.7g27.1g0.8g0g
Kananmuna kuoreton 207g296kcal25.9g0.6g21.2g0g
Raparperi 2260g761kcal15.6g124.3g2.3g31.6g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 753g997kcal19.8g24.1g90.4g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g942g565kcal94.2g40.5g2.8g0g
Sokeri 640g2599kcal0g639.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 414g591kcal51.8g1.2g42.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g57g226kcal0g55.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g48122kcal954.4g6637.6g1933.2g181.2g
Valittu annoskoko10000g24061kcal477.2g3318.8g966.6g90.6g
Annoskoko puolitettuna5000g12031kcal238.6g1659.4g483.3g45.3g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574