Vadelmapiirakka

Pohja:

2½ dl erikoisvehnäjauhoja
100 grammaa sulatettua margariinia
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g kermaviiliä
kananmuna
300 grammaa (n. 3 dl) vadelmia
150 grammaa mustikoita
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa sula margariini ja sokeri sekaisin.

Lisää puolet jauhoista ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lisää kananmuna.

Lisää loput jauhoista.

Anna hetken seisoa.

Sillä aikaa voit tehdä täytteen.

Sekoita täyteainekset keskinään hyvin.

Käytin kauhoja molempien sekoittamiseen.

Vispilä on vaikea puhdistaa taikinasta.

Paista 200*C lämpötilassa 30-45 minuuttia.

Pistin aluksi puoleksi tunniksi yläritilälle ja lopuksi vartiksi alaritilälle piirakkavuoan.

Kannattaa voidella piirakkavuoka ennen paistoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 152 grammaa

Laskipera87
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen820g5907kcal0g0g656.3g0g
Erikoisvehnäjauho, Pouta, 1dl2051g7383kcal246.1g1456.1g43.1g0g
Kananmuna kuoreton 902g1287kcal112.8g2.7g92.5g0g
Sokeri 1231g4995kcal0g1229.3g0g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 1641g1411kcal50.9g72.2g98.4g0g
Vadelma 3281g1348kcal32.8g134.5g26.3g121.4g
Leivinjauhe 41g72kcal2.1g15.5g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g33g131kcal0g32.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g45069kcal889.4g5885.6g1833.2g243.2g
Valittu annoskoko10000g22535kcal444.7g2942.8g916.6g121.6g
Annoskoko puolitettuna5000g11267kcal222.4g1471.4g458.3g60.8g
Arvot/100g100g225kcal4.4g29.4g9.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431375