Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore2995g509kcal18g74.9g12g21g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g1712g2824kcal342.3g0g171.2g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g642g180kcal3.9g38.2g1.3g16g
Sipuli (kuorittu)642g173kcal8.3g30.8g1.3g10.9g
Basilika, tuore 43g12kcal1.3g0.5g0.3g0.7g
Tomaattimurska 1712g503kcal9.6g90.7g3.4g32.5g
Tomaattisose tomaattipyree 193g147kcal8.7g24.8g0.4g1.9g
Ketsuppi, Heinz86g88kcal0.8g20.6g0.1g1g
Valkosipuli 51g56kcal4.1g8.4g0.3g1.1g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g1070g2621kcal192.6g6.4g203.3g0g
Mozzarella juustoraaste, valio428g1241kcal111.3g0g89.9g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen428g86kcal2.6g16.3g1.3g6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g16877kcal1407g623.2g969.6g182.2g
Valittu annoskoko10000g8439kcal703.5g311.6g484.8g91.1g
Annoskoko puolitettuna5000g4219kcal351.8g155.8g242.4g45.6g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434171