Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 969g268kcal17.7g28.1g4.8g18.4g
Herkkusieni 646g103kcal13.6g1.9g2.1g9.7g
Sipuli (kuorittu)565g153kcal7.3g27.1g1.1g9.6g
Kiinankaali raaka 100g969g174kcal15.5g22.3g2.9g22.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g81g16kcal0.5g3.1g0.2g1.1g
Fenkoli, tuore , annos 100g194g33kcal1.7g3.5g0.4g4.6g
Porkkana 517g169kcal3.2g28.7g1g13.2g
Voi 32g234kcal0.4g0.1g26.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl24g218kcal0g0g24.2g0g
Paprika, punainen194g50kcal1.7g8.9g0.8g3.9g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 161g39kcal2.9g3.6g0.5g3.7g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g161g178kcal12.9g32.3g0g8.1g
Vesi4843g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl323g1098kcal6.5g9.7g113g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g323g743kcal21g156.9g4.2g15.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g6948kcal209.8g652.4g362.8g220.2g
Valittu annoskoko10000g3474kcal104.9g326.2g181.4g110.1g
Annoskoko puolitettuna5000g1737kcal52.5g163.1g90.7g55.1g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416