Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g4849g17455kcal678.8g3297g150.3g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g242g61kcal1g20.4g0.2g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g61g63kcal4.8g9.9g0.4g1.2g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 3515g4947kcal65.7g19.3g484g167.3g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )606g5455kcal0g0g606.1g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g364g1444kcal80g0g120g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g364g1411kcal120g0g103.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g61667kcal1900.6g6693.2g2928.6g339g
Valittu annoskoko10000g30834kcal950.3g3346.6g1464.3g169.5g
Annoskoko puolitettuna5000g15417kcal475.2g1673.3g732.2g84.8g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=437961