Kreikkalainen kurpitsalasagne

6 annosta.

valmistusaika 25 min+1 h
1 kg myskikurpitsa
1 porkkana
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
2 tlk ( yht. 800 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja, esim.

Mutti
1 tkl (290/155 g) kalamata-oliiveja
3 rkl oreganoa hienonnettuna
lisäksi:
1 tlk (200 g) ranskankermaa
200 g fetaa
8 lasagnelevyä
2 dl raastettua parmesaania

Kuutioi kurpitsa.

Kuori ja kuutioi porkkana.

Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli viipaleiksi.

Yhdistä kaikki kasvikset.

Lisää öljy ja mausteet.

Kypsennä kasviksia pellillä leivinpaperin päällä 225-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Tomaattikastike:
Kaada tomaattipurkkien sisältö kattilaan.

Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Viipaloi oliivit ja lisää ne silputun oreganon kanssa kastikkeeseen.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Yhdistä paahdetut kasvikset ja tomaattikastike.

Kokoa lasagne.

Levitä hieman tomaattikastike-kasvisseosta vuoan pohjalle.

Murustele päälle hieman fetaa.

Lusikoi hieman ranskankermaa.

Levitä kerros lasagnelevyjä päälle.

Lisää kastiketta ja juustoa ja sitten taas lasagnelevyjä.

Tee 2-3 kerrosta.

Laita päällimmäiseksi kastiketta ja fetaa.

Viimeistele ripottelemalla parmesaania pinnalle.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.

Katso tarkka kypsennysaika lasagnelevypaketista.

Tarjoa vihreän salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 517 grammaa

Sallah
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myskikurpitsa, kypsentämätön (Butternut-kurpitsa), annos 100g3224g1451kcal32.2g376.9g3.2g64.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g210g59kcal1.3g12.5g0.4g5.2g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g645g464kcal16.1g108.3g0.6g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g39g40kcal3.1g6.3g0.2g0.8g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g145g1277kcal0g0g145.1g0g
Mutti paseerattu tomaatti2579g825kcal43.8g118.6g2.6g0g
Oregano, tuore (Järvikylä), annos 10g145g99kcal3.5g14.4g2.8g3.6g
Ranskankerma Valio645g1805kcal16.1g22.6g180.5g0g
Pirkka parhaat fetajuusto (Pirkka)645g1773kcal103.2g6.4g148.3g0g
Lasagnelevy, euroshopper580g2031kcal69.6g412g8.1g0g
Parmissimo - parmesanraaste645g2527kcal212.8g0g183.1g0g
Kalamata oliivit, pirkka500g850kcal8g6.5g84.9g22g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g26401kcal1019.4g2169g1519.6g192.2g
Valittu annoskoko10000g13200kcal509.7g1084.5g759.8g96.1g
Annoskoko puolitettuna5000g6600kcal254.9g542.3g379.9g48.1g
Arvot/100g100g132kcal5.1g10.8g7.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=465582