Runebergintorttu

2 munaa
1 ½ dl kermaa (tai maitoa)
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 tl kaneli-neilikkaseosta tai piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
70g jauhettuja manteleita
150g voita (tai margariinia)
mantelilikööriä (tai punssia)

PÄÄLLE
Hillosilmä n. 1 dl mansikkahilloa (tai vadelma)
Kuorrutus: 1 dl tomusokeria, n. 1 tl vettä

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.

2. Lisää mausteet, mantelijauhe, munat, maito ja siirappi.

3. Sekoita taikina.

4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.

5. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin kahdella ruokalusikalla.

6. Paista kypsiksi 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Tee uunista tulleisiin torttuihin pieni painauma, niin hillo pysyy paremmin.

Sekoita desiin tomusokeria n. 1 tl vettä niin, että seoksesta tulee sopivan jähmeää pursotettavaksi.

Pursota ohut sokerirengas hillosilmän ympärille pursottimella tai muovipussiin leikatusta kulmasta puristaen.

Runebergin tortut voi halutessaan kostuttaa vedellä laimennetulla manteliliköörillä tai punssilla.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Testi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1412g10241kcal16.8g5.6g1147.8g0g
Sokeri 1195g4852kcal0g1194.1g0g0g
Siirappi 377g1135kcal0.4g279g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g38g137kcal1.3g30g1.3g0g
Neilikka, annos 4g38g137kcal1.3g30g1.3g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g47g146kcal5.2g28.2g3.3g13.2g
Kananmuna kuoreton 1035g1477kcal129.4g3.1g106.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 1412g4661kcal28.2g42.4g494.1g0g
Manteli 659g4058kcal158.5g43.5g355.8g47.4g
Vehnäjauho puolikarkea 1835g6297kcal187g1284.7g22g64.2g
Leivinjauhe 71g124kcal3.7g26.7g0g0.4g
Mantelilikööri (Ameretto di saronno), annos 20g188g207kcal0g32g0g0g
Mansikkahillo 1082g2450kcal6.1g583.8g1.1g9.7g
Tomusokeri 1dl=60g565g2259kcal0g564.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g76360kcal1075.8g8295.6g4265.6g269.8g
Valittu annoskoko10000g38180kcal537.9g4147.8g2132.8g134.9g
Annoskoko puolitettuna5000g19090kcal269g2073.9g1066.4g67.5g
Arvot/100g100g382kcal5.4g41.5g21.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=51886