Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 7.1g20kcal0.8g2.7g0.2g1.9g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g1060g2014kcal25.4g42.4g201.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 2120g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)127g382kcal11.4g12.7g30.5g0.3g
Tomaattipyree, Pirkka565g464kcal19.2g107.4g5.7g5.7g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 353g151kcal11.9g17g3.5g0g
Valkoviini makea 848g820kcal2.6g50.9g0g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 2827g6259kcal494.6g0g480.5g0g
Persilja 14g3.9kcal0.2g0.2g0g1.1g
Porkkana 989g323kcal6.1g55g2g25.2g
Lehtiselleri 212g27kcal2.4g2.3g0.4g2.1g
Sipuli (kuorittu)565g153kcal7.3g27.1g1.1g9.6g
Oliiviöljy 99g875kcal0g0g98.9g0g
Voi 212g1538kcal2.5g0.8g172.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g26056kcal1168.8g637g1993g91.8g
Valittu annoskoko10000g13028kcal584.4g318.5g996.5g45.9g
Annoskoko puolitettuna5000g6514kcal292.2g159.3g498.3g23g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165