Kasvisjuustokeitto

500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi

Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.

Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.

Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.

Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.

Keitä n. 20 min.

Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.

Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.

Mausta keitto.

Persiljaa pinnalle.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa

Jonna74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4669g0kcal0g0g0g0g
Sulatejuusto polar 9% levittyvä (Valio), annos 10g934g1401kcal168.1g0g84g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr103g288kcal8.2g9.8g24.6g1.6g
Parsakaali brokkoli 700g246kcal32.4g13.7g2.1g17.5g
Purjosipuli 280g64kcal5.1g6.7g0.6g5.9g
Juuriselleri 47g15kcal0.6g2.1g0.1g1.4g
Palsternakka 233g149kcal1.2g27.5g0.9g10.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g3035g850kcal18.2g180.6g6.1g75.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g6021kcal467.6g480.8g236.8g225.6g
Valittu annoskoko10000g3011kcal233.8g240.4g118.4g112.8g
Annoskoko puolitettuna5000g1505kcal116.9g120.2g59.2g56.4g
Arvot/100g100g30kcal2.3g2.4g1.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63551