Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4823g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 643g247kcal6.4g44.4g1.3g16.1g
Kaali, paistettu 442g362kcal5.6g18.8g27.4g9.7g
Sipuli, paistettu 201g203kcal2.6g9.8g16.5g3.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g64g67kcal5.1g10.5g0.4g1.3g
Kevyt Herkkulenkki, Atria804g1045kcal96.5g8.8g71.5g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 2814g1540kcal44.7g368.9g4.8g23.9g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g121g475kcal3.6g24.1g41g0g
Mustapippuri 8g23kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos80g579kcal0.4g0.4g64.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g9081kcal331.6g977.6g455g113.2g
Valittu annoskoko10000g4540kcal165.8g488.8g227.5g56.6g
Annoskoko puolitettuna5000g2270kcal82.9g244.4g113.8g28.3g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777