Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g950g1291kcal49.4g241.4g11.9g22g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 1584g2036kcal328.6g0g79.2g0g
Oliiviöljy 86g756kcal0g0g85.5g0g
Sipuli (kuorittu)317g86kcal4.1g15.2g0.6g5.4g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka317g35kcal3.5g3.5g0.6g3.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g412g115kcal2.5g24.5g0.8g10.3g
Parsakaali, keitetty, suolaa 475g165kcal21.8g9.2g1.4g11.8g
Vesi4751g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 317g1009kcal77.2g144.8g6g28.2g
Kananmuna kuoreton 348g497kcal43.6g1g35.7g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk444g173kcal7.5g33.7g0.4g22.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g12324kcal1076.4g946.6g444.2g206.2g
Valittu annoskoko10000g6162kcal538.2g473.3g222.1g103.1g
Annoskoko puolitettuna5000g3081kcal269.1g236.7g111.1g51.6g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96390