Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 937g225kcal17g20.6g2.8g21.5g
Kuohukerma,valio,2dl468g1592kcal9.4g14g163.9g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 281g837kcal52.2g7g67.4g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]187g618kcal50.6g0g45g0g
Sipuli (kuorittu)129g35kcal1.7g6.2g0.3g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4004g6615kcal261.8g95.6g558.8g47.4g
Valittu annoskoko2002g3307kcal130.9g47.8g279.4g23.7g
Annoskoko puolitettuna1001g1654kcal65.5g23.9g139.7g11.9g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502