Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 563g156kcal6.7g22.9g1.1g11.8g
Sipuli (kuorittu)28g7.6kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)208g67kcal3.5g9.6g0.2g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g79g76kcal3.3g13.4g0.2g3.9g
Chili paprika punainen23g9kcal0.5g2g0g0g
Persilja5.6g0.7kcal0.1g0.1g0g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.3g2.3kcal0.2g0.4g0g0g
Paprika, punainen113g29kcal1g5.2g0.5g2.3g
Kasvisliemikuutio, Knorr11g32kcal0.9g1.1g2.7g0.2g
Porkkana 169g55kcal1g9.4g0.3g4.3g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)17g32kcal0.1g7.6g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 676g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 113g34kcal1.1g5.7g0.2g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4014g1000kcal37.6g157.6g10.8g51.6g
Valittu annoskoko2007g500kcal18.8g78.8g5.4g25.8g
Annoskoko puolitettuna1004g250kcal9.4g39.4g2.7g12.9g
Arvot/100g100g25kcal0.9g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990