Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt62g29kcal2g3g0.9g0g
Hiiva 6.2g4.7kcal0.8g0.1g0g0.4g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 5g15kcal0g3.7g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 8.1g26kcal2.4g0.6g1.6g2.5g
Ruisjauho (Rainbow)50g160kcal5g31.5g1.1g7g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl13g112kcal0g0g12.5g0g
Puolukka 7.5g2.9kcal0g0.5g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana402g1034kcal30.4g147g33.4g23.6g
Valittu annoskoko201g517kcal15.2g73.5g16.7g11.8g
Annoskoko puolitettuna101g259kcal7.6g36.8g8.4g5.9g
Arvot/100g100g257kcal7.6g36.6g8.3g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600